miercuri, 17 septembrie 2014

Cautarea

Tot timpul cautam si ne dorim ceva. Este adevarat, sta in firea omului sa fie mereu in cautare, doar este dotat cu o curiozitate sfredelitoare..Problema este ca , de cele mai multe ori, nici nu stim ce cautam sau atunci cand descoperim ce avem de gasit, cautam unde nu trebuie.
Ne cautam identitatea si incercam s-o gasim si s-o vedem in altii din apropierea noastra. Il cautam pe Dumnezeu si ne ridicam privirile si scrutam cerul  Dorim sa gasim iubirea si o cautam zadarnic intr-un partener ideal, perfect.
Ne cautam constiinta, la un moment dat si tot in exteriorul nostru ne uitam cu disperare. Asa se intampla si cu pacea, armonia, frumusetea, samd.
Ne-am transformat intr-un soi de vanatori care isi cauta prada, incapatanandu-ne sa credem ca aceasta va rezolva toate problemele.
Toate cautarile astea sunt absolute zadarnice, pentru ca tot ce vom gasi in afara nu ne va aduce salvarea Problema va ramane mereu la noi, indiferent ce-am gasi. Explorarea ar trebui sa inceapa fix din interiorul si adancul nostru.

Acolo vom gasi toate cate le cautam, pentru simplul fapt ca noi suntem un adevarat Univers. Aici sunt si iubirea, si Dumnezeu, constiinta, armonia…Este nevoie doar sa le cauti bine, cu temeinicie si cu multa onestitate. Abia apoi le putem gasi in toate cele ce ne inconjoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu