sâmbătă, 23 decembrie 2017

Provocare pentru Moș Crăciun


Anul acesta,  lista cu dorințe pe care vreau s-o las lui Moș Crăciun este mai lungă decât în alte rânduri nu din lăcomie, ci pentru că sunt lucruri strânse în mine de mai mult timp și, pe de altă parte, pentru că ar cam fi timpul să fie aduse la îndeplinire. Lista scrisă de mine nu știu de e realizabilă în totalitate, dar tare mi-aș dori ca măcar parte din dorințe să poată fi materializată în mod miraculos, așa cum numai în perioada asta de sărbători se poate întâmpla.

Așadar, îmi doresc foarte mult să trăiesc într-o lume în care semenii mei să nu se mai urască unii pe alții și să nu se mai întoarcă unii împotriva altora. Unii poate ar considera asta o utopie, dar e chiar atât de fantezistă ideea unei lumi în care să ne respectăm, să fim uniți ca frații și să încercăm să ne ajutăm reciproc la nevoie, chiar și numai cu o vorbă bună?

Îmi mai doresc din tot sufletul ca iubirea să fie recunoscută și trăită ca acea trăire curată, pornită din inimă și nu acel ”sentiment” care se confundă cu posesiunea, atașamentul sau manipularea în folosul propriu. În sensul ăsta, mi-ar plăcea să văd familii fericite și cupluri formate în numele iubirii, singurul fundament real pe care s-ar putea clădi.


Aș mai vrea din toată inima ca oamenii să trăiască în pace, fără conflicte armate, curse ale înarmării, terorism, războaie de guerillă, iar vărsarea de sânge să nu mai fie atribuită niciunei cauze, oricât de ”nobilă” ar fi ea și sub stindardul niciunei puteri, oricât de ”eliberatoare” s-ar declara.

O altă dorință ar fi ca aceia puternici să aibă grijă și compasiune pentru cei ce nu se (mai) pot ajuta singuri, precum bătrânii, copiii sau cei bolnavi, nu să fie marginalizați sau luați în derâdere.

În viziunea mea aș mai vrea foarte mult să văd adulți și părinți ce protejează și au grijă cum se cuvine de copii, astfel încât să nu mai existe niciunde copii abandonați, abuzați sau martori ai violențelor verbale și fizice.

La finalul listei, dar nu în ultimul rând, îmi doresc din suflet să fiu înconjurată de confrați care au respect și empatie pentru toate necuvântătoarele și pentru natura din care facem cu toții parte integrantă, fie că suntem conștienți de asta sau nu. Visez cu ochii deschiși să trăiesc într-o lume în care braconajul, vânătoarea din plăcerea de a ucide animale nevinovate, corida sau luptele ilegale de câini să râmână uitate într-un sertar prăfuit al istoriei.

Dacă nu cer prea mult, cu modestie mă înclin, dar asemenea cadouri minunate îmi doresc în spiritul Crăciunului!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu