luni, 20 iulie 2015

Boema de vara

Nu mică mi-a fost surprinderea, placută de altfel să observ că zona veche a urbei noastre începe să renască din propria cenușă precum pasărea Phoenix. Și nu este doar o figură de stil!

O salba de terase s-a "asternut" de-a lungul stradutelor. Ce este frumos este ca fiecare dintre ele are un stil propriu si cateva  incearca sa-si creeze o poveste frumoasa, iar unele chiar reusesc.

La o terasa, atentia mi-a fost distrasa in mod deosebit de aerul boem, sarmant chiar, ce razbatea de la mese.

In povestea impricinata personajele principale sunt marele artist Salvador Dali, doi cantareti francezi carismatici si o ospitalitate calda din partea gazdelor locului. Salvador Dali, un fel de "patron spiritual" al locului te priveste cu ochii sai patrunzatori din mai multe colturi ale terasei, chipul sau fiind folosit ca logo ici si colo, in timp ce copii ale unor lucrari reprezentative ale sale se regasesc in interior.


Doi tineri din Franța completează atmosfera boemă cu acorduri muzicale proprii, executate live. Muzica lor este plăcută, ușoară, de vară, așa cum sunt și ei - tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Nu intamplator au ajuns sa cante aici.Povestea lor este la fel de boema ca si locul. Baietii au venit din Franta pana in Romania cu bicicleta, carand in spatele ei strictul necesar. Adica instrumentele, cateva haine si desigur spiritul lor aventurier. Au intrerupt studiile, si-au "luat" muzica in spate si au inceput sa cante din loc in loc pana au ajuns aici, unde nu canta decat pentru niste banuti oferiti de bunavoie de ascultatorii ocazionali si   o masa oferita de patronul  terasei. N-au pornit in calatorie pentru bani, ci pentru a-si imbogati experienta de viata. Si pentru a-si scrie propria poveste boema.