duminică, 17 iunie 2018

Chiar dorim să știm adevărul?




Spunem mereu că vrem să știm adevărul, că dorim să cunoaștem cât mai multe. Da, e de neoprit și de necontestat setea de cunoaștere și curiozitatea intrinsecă cu care ne naștem ca ființe umane. Dar oare chiar știm implicațiile ce însoțesc cunoașterea cu adevărat? Chiar știm cu ce vine la pachet ? De multe ori, ne imaginăm că aflarea unor adevăruri ne va îmbogăți, nu neapărat material, cât mai ales spiritual, ca și conștiință.

Însă cred că se uită din vedere un aspect. În momentul când intri în posesia sau pătrunzi în profunzimea unor lucruri, neștiute de tine până atunci, aici este implicată inițial doar mintea. Felul în care (re)acționezi și modul în care te comporți ulterior, după ce ai aflat lucruri face de fapt diferența. Iar manifestarea ulterioară este dată doar de nivelul de conștiință și de evoluție la care te afli cunoscând acele adevăruri. Faptul că știi mai multe, fără a fi și pregătit să cuprinzi toate astea, riscă să îți pună la încercare doar egoul, care poate reacționa în fel și chip bazându-se pe cunoștințele acumulate.

Abia când cunoașterea este dublată de ”creșterea” ta conștientă, de ființă umană evoluată este cu adevărat valoroasă și fructificată de sinele tău în scopuri benefice pentru tine, dar și pentru ceilalți. Dezvoltarea minții să fie în sincron cu dezvoltarea inimii, aceea poate fi numită cunoaștere adevărată !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu