joi, 7 martie 2019

A vrea sau a nu vrea?



Avem dorințe și este normal să fie așa, este în firea omului să își dorească ceva mai mult. Și asta din simplul motiv că viața este făcută să evolueze. Cine spune că nu este nevoie să evoluăm și că totul este minunat așa cum este ori nu știe ce vorbește ori dacă știe îl pot bănui de alte intenții. Da, putem spune că este minunat Acum, în acest moment dat, aspect ce ne susține spre a fi conștienți și să acceptăm ceea ce este, fără a intra în capcana negării a tot și toate.

Și totuși o privire atentă asupra lumii care ne înconjoară, indiferent că privești natura sau cerul, cosmosul, orice face parte din Creație, ne va arăta cum totul este în continuă schimbare și nu doar schimbare de dragul schimbării, ci schimbare înspre creștere, evoluție. Indiferent că ne place sau nu, așa stau lucrurile de veacuri și nu este în puterea noastră să schimbăm o lege universală, imuabilă.

În schimb, atunci când mergem în direcția curentului vieții și acceptăm schimbarea ca pe ceva firesc, constatăm că totul vine de la sine, lucrurile se așează mai ușor și, aparent paradoxal, avem un control mai bun asupra vieții noastre individuale. Nu este paradoxal, pentru că simplul fapt de a accepta schimbarea ca pe ceva firesc și natural ne va schimba deja percepția generală. Din acest loc în care ne aflăm nu ne vom mai teme de schimbări, ba chiar pe unele le vom îmbrățișa sau le vom căuta, întrucât realizăm că ne sunt benefice în creșterea noastră ca oameni, dar și ca ființe spirituale menite să se desăvârșească. Să nu uităm că marii oameni au fost cei care și-au dorit imposibilul. De altfel, imposibilul este relativ, putem spune eventual ”este imposibil deocamdată”, pentru că trecerea timpului ne-a demonstrat că acel ceva ce părea imposibil odată a devenit posibil mai târziu, în alte circumstanțe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu